Jaciment Serrat Alt de Ferreres Olvan

Ferreres
VII-I a C
CC,AA.
Estanislau Anglarill i Vilà
Busquets, J.; Cascante, P.; Sellés, C.; Serra, R.

A la part més alta del Serrat Alt de Ferreres s'han documentat restes de ceràmica de cronologia ibèrica (-650/-50, Ferro-Ibèric) que podrien correspondre a un lloc d'habitació sense estructures visibles, ja que no s'hi ha fet cap prospecció arqueològica. De tots els elements localitats destaca una destral de sílex de 12 cm de llarg, 6 cm d'alt i 3,2 d'ampla, escantonada a la part de la punta, per la qual cosa sembla que les seves dimensions originals deurien éser uns 2 cm més.

- Referències orals de Jaume Bernades, director del Museu de Solsona i de Josep Sánchez, de Gironella.

Per les informacions recollides sembla que es tracta d'un jaciment de l'època Ferro-Ibèrica (650 a C a 50 a C) del qual s'ha identificat restes de ceràmica i una destral de mà de sílex.