Jaciment paleontològic de Sant Miquel
Viladecavalls

    Vallès Occidental
    Polígon industrial Can Mir
    243

    Coordenades:

    41.55298
    1.97027
    414125
    4600658
    Número de fitxa
    08300-157
    Patrimoni natural
    Tipologia
    Jaciment paleontològic
    Prehistòric
    Estat de conservació
    Dolent
    Es troba destruït.
    Protecció
    Inexistent
    Número inventari Generalitat i altres inventaris
    CCAA 13163
    Accés
    Fàcil
    Altres
    Titularitat
    Privada
    4107801DG1040N0001YD
    Autoria de la fitxa
    Marta Lloret Blackburn

    Jaciment d'edat Vallesià superior (Miocè Superior) situat en part de l'actual polígon industrial, en un terreny argilós. Es van documentar Listriodon splendens, Ictitherium robustum, Euprox dicranocerus, Micrmeryx florensianus, Boselaph indet., Hipparion catalaunicum, Rinoceront indet., Dinotherium babaricum, Hyaenictisalmerai, Aceratherium, Turcius turicensis i Palaeotragus.

    L'espai que ocupa el municipi de Viladecavalls és ric en troballes paleontològiques. El terreny que conforma el municipi es va definir entre l'Eocè i el Terciari Inferior. Era una zona de muntanyes pròximes i elevades, que eren erosionades per cursos d'aigües, que es van convertir en terrenys pantanosos amb corrents d'aigua transparents. Aquests hàbitats negats van propiciar la implantació de diversos animals ja extingits, dels quals s'han recuperat els fòssils FERRAN (1991:21)

    FERRAN, D. [et al.] (1991). Història de Viladecavalls. Viladecavalls: Ajuntament de Viladecavalls. Inventari del Patrimoni Arqueològic i Paleontològic de Catalunya. Viladecavalls (Vallès Occidental). Direcció General del Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya.