Jaciment fossilífer fondo de can Malet
Olesa de Bonesvalls

Fondo de can Malet. 08795 OLESA DE BONESVALLS
    Al fondo de can Malet

Neògen
    La zona es troba molt malmesa.
    Cortés Elía, Mª del Agua

La zona de la Gavarra i del Mas Cort Vell correspon al període miocènic mitjà i superior de calcarenites d'escull; mentre que més a ponent, limitant amb Avinyonet, a la zona de can Mitjans, també és miocènic superior però de maresos de gra gros. En aquests terrenys miocènics s'han trobat gran varietat de fòssils que són comuns en altres indrets. A la zona de la Rovirola, can Malet, la Gavarra i cal Mitjans hi ha jaciments de fòssils i polípers del miocènic, principalment a prop del Mascort (seguint el Fondo de can Malet). Destaquen "venus aglaurae", "mytilicardia elongata", "halitherium fossile", "ostrea welschi", entre d'altres. Hi ha restes fòssils d'aquest tipus a les col·leccions de Geologia i Paleontologia del Museu de Vilafranca, encara que no es pot afirmar la seva procedència d'aquest jaciment.

Es fa necessària una delimitació acurada del jaciment.