Immaculada de la Serra de Cap de Costa
Puig-reig

A la ctra. BV-4131 prop del km 12 agafar camí direcció sud-est i seguir 1,4 km aprox.

Neoclàssic
    BCIL 13
    Rosa Serra Rotés i Jordi Piñero

Capella situada dins el recinte de la masia de Serra de Cap de Costa. És una construcció d'una sola nau construïda a principis del segle XIX. La façana principal és orientada a sud-est i està precedida per una escallinata. Presenta una porta resolta amb llinda de pedra flanquejada per dues lesenes o pilars amb arquitrau, més un timpà arcuat d'estil barroc. Dins d'aquest timpà hi ha un escut i, al damunt, un òcul de doble esqueixada. A l'esquerra d'aquest hi ha un rellotge de sol. Els murs són de pedres carejades semiarrebossades i, a les cantoneres es veuen carreus de majors dimensions. La coberta, a dues aigües, és de teula àrab. L'interior de la nau, que té un petit cor, és coberta amb volta mixta.

Inscripció a la llinda del portal: MDCCCXVI TERRIBILIS EST LOCUS ISTE HIC DOMUS DEI EST ET PORTA CELI: VOCATURAULADEI
    Llinda a l'interior de la nau: 1816

Les dates de dues inscripcions indiquen que la capella fou construïda l'any 1816. Segons sembla, per un capellà fill de la casa.

GALERA, S., OLLER, J., RIERA, M.A. , SERRA, R. (1986). Els Hospitalers al Berguedà a l'època moderna, L'EROL núm, 15.
    VV.AA. (1994). Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. El Berguedà, Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.