Habitatge, Plaça Nova, 8
Centelles

XVI
    Es desconeix.
    BCIL (PEPCHC 4-5-1995)
    Jordi Petit Gil

Edifici unifamiliar entre parets mitgeres de planta baixa i dos pisos formats cada un d'ells per una crugia de 5 metres de llum i una fondària original d'uns 12 metres. La planta baixa només té una accés a la botiga i des de dins a la vivenda. Tant el primer com el segon pis només tenen una obertura amb balcó cadascun. La coberta és de teula aràbiga a dues vessants.

Va modificar la coberta en el sector que dóna a la plaça eliminant la cornisa amb barana per introduir una barbacana de colls vistos, conservant però tots els ornaments que la uneixen al número 9.
    Entre els anys 60-70 la planta baixa també va ser modificada.

La plaça Major correspon a l'organització que anomenen com a "la Ciutat del Príncep" que va fer Lluís I a partir de 1510 per ampliar la vila. L'estat actual dels edificis és fruit de diverses intervencions al llarg dels segles.

- PLADEVALL, Antoni (1987). Centelles. Aproximació a la seva història. Ajuntament de Vic.