Goigs de Sant Agustí del mas Riera
Santa Maria d'Oló

Capella de Sant Agustí del mas Riera, al sector sud-oest del terme municipal
    Eix Transversal (C-25), sortida 154 i camí en direcció est i després sud uns 2 km

Música i dansa
    Goigs que ja no es canten
    Jordi Piñero Subirana

Goigs que tradicionalment es cantaven a la capella del mas Riera, de la parròquia de Sant Joan d'Oló, en honor al seu patró sant Agustí. Aquesta capella es va construir al costat del mas Riera al segle XVIII. Els goigs, però, ja fa temps que no es canten. La lletra dels goigs, que fa referència molt explícita al mas Riera i a la seva gent, comença així: "Aquest mas, que és meravella / d'escaienta solitud, / us ha alçat una capella / celebrant vostra virtut. Si amb fe tan sincera / us honrem tots els d'aquí".
    I ve la tornada, que fa: "Preguem pels del mas Riera / gloriós sant Agustí".

Els exemplars consultats són dues edicions diferents de l'any 1946, fetes pel Bisbat de Vic. Una d'elles té per títol "Cobles devotes que es canten a la capella de Sant Agustí, bisbe i doctor, erigida en el mas Riera, de Sant Joan d'Oló".
    Informació facilitada per Josep Canamasas Güell i Josep Llobet