Goigs de la Mare de Déu de la Sala
Sant Mateu de Bages

Església de la Mare de Déu de la Sala. Demarcació de Sant Mateu de Bages
    Carretera BV-3003, prop del km. 11 camí direcció est uns 2,5 km.

Música i dansa
    Tradició en desús
    Jordi Piñero Subirana

Goigs que tradicionalment es cantaven a l'antiga capella romànica de la Mare de Déu de la Sala. Durant molts anys va acollir una imatge d'alabastre, del segle XIV, coneguda com la Verge Blanca. Tenia molta veneració a la parròquia de Sant Mateu, ja que era considerada com a patrona. Actualment la capella es troba en ruïnes. La lletra dels goigs acaba dient: "Lo poble de Sant Matheu / Vos venera per sa Mare, / Visitantvos com se deu / en les principals diades. Vullaunos unir ab Deu, / Reyna del Cèl, generala". I la tornada fa: "Puix tot temps devotament / aquex poble vos senyala: / Estos goigs vos cantarem, / Verge Santa de la Sala."

L'exemplar consultat és una edició sense data del qual se'n conserva un exemplar a l'Associació Amics dels Goigs.