Ginebre gros de la Cometa Olesa de Bonesvalls

Alt Penedès
Fondo de can Malet. 08795 OLESA DE BONESVALLS
A prop del pou de la Cometa, al fondo de can Malet, al costat dret de la carretera BV-2411.

Coordenades:

41.35221
1.82458
401673
4578523
08146-130
Patrimoni natural
Espècimen botànic
Bo
Inexistent
Obert
Social
Privada
Ref. cad.: 009A00013
Cortés Elía, Mª del Agua

Important exemplar de ginebre que es troba al costat del pou i forn de calç de la Cometa. El ginebre (Junniperus communis) és una espècie vegetal poc freqüent a Olesa, i generalment forma arbusts tot i que a vegades pot arribar a créixer fins a formar un arbre. Té fulla perenne i forma un fruit. Aquest ginebre destaca pel gruixut i alt tronc que mostren la seva antiguitat.

Fotografia de Santi Estrada.

La vegetació del terme d'Olesa de Bonesvalls és de tipus mediterrani boreal, diferent de l'existent a les costes del Garraf, amb majoria d'arbres perenniformes. Hi ha màquia de garric i margalló; alzinars i pinedes de pi blanc i algun pi ver escampat. El pi blanc es troba en expansió, fet que fa perillar la resta de les espècies. En quant al roure, és un arbre minoritari. També podem troba te de roca, aladerns i savines, com espècies d'interès botànic.

ESTRADA, D.; ESTRADA, S.; FARRÉ, P.; MITJANS, M.; ROS, D.; ROS, N.; ROS, R.; SOLER, J. (2005). Petjades Històriques. Recull de construccions rurals en pedra seca i altres curiositats naturals al terme d'Olesa de Bonesvalls. Grup de Recerca Olesa Rural. Edicions Andana, Vilafranca del Penedès.