Gegants de Montgat
Montgat

Sala del Rellotge de la Biblioteca Tirant lo Blanc

Tomàs Atienz i Teresa Cussó
    Ajuntament de Montgat
    Marta Lloret Blackburn

Els gegants de Montgat són coneguts amb els noms d'Emilio i Catalina. Estan construïts amb fibra de vidre i mesuren uns quatre metres d'alçada. Es troben caracteritzats amb una poc convencional expressió caricaturesca. L'Emilio representa el sol, pel que va vestit amb colors càlids. Per contra, la Catalina representa la lluna, va vestida amb colors freds i porta un ram de flors en una mà i un mocador de puntes a l'altra.

El primer gegant de Montgat va ser en Lorenzo. Més endavant, es va encomanar la construcció d'una parella de gegants a Tomàs Atienz i Teresa Cussó, que anys enrere havien construït en Lorenzo. Es van batejar amb els noms de Catalina i Emilio, aquest últim amb les mateixes característiques físiques que el primer gegant, en Lorenzo. Els vestits van ser confeccionats per Josefa Yeste, Manuela de Castro i Juana Garcia Pulido.

Gegants, nans i bestiari del Maresme [guia de recursos] Mataró: Biblioteques municipals del Maresme. 2005.