Tavertet

Edifici del Rellotge - planta baixa. C. Comte d'Urgell, 187, 08036, Barcelona.

Legal i física
    Llei 10/2001, de 13 de juliol, d'arxius i documents.
    Científic/Cultural
    Diputació de Barcelona
    Virgínia Cepero González

El fons fotogràfic del Servei del Patrimoni Arquitectònic Local (SPAL) de la Diputació de Barcelona conté una vuitantena de fotografies del municipi de Tavertet. Són imatges realitzades a diversos indrets del terme, com les esglésies de Sant Miquel de Sorerols i de Sant Cristòfol de Tavertet, a més de masies i vistes generals de la població i paisatges. Les fotografies són en blanc i negre i estan datades, majoritàriament, entre els inicis i la dècada dels anys setanta del segle XX.

El Servei de Catalogació i Conservació de Monuments de la Diputació de Barcelona fou creat l'any 1914. Des d'aleshores, ha format un important fons fotogràfic i documental, bona part del qual prové de l'Institut d'Estudis Catalans, del Centre Excursionista de Catalunya i de diversos fons particulars. L'any 1986 va rebre el nom de Servei del Patrimoni Arquitectònic Local (SPAL).