Forns d'oli de ginebre propers al Puig
Capolat

Zona de Capolat, al Serrat de la Moneda.
    Emplaçament
    En un aflorament de pedra sorrenca al vessant esquerre del torrent situat a la banda meridional del Serrat de la Moneda, a 250 m cap al nord-oest de la casa del Puig.
    1245

42.07188
    1.74537
    396211
    4658519
    08045 - 107
    Possiblement del segle XIX.
    08044A008000100000SX
    Rosa Soler Acedo - Societat d'Arqueologia del Berguedà.

Restes de dos forns d'oli de ginebre situats de costat. Estan gravats sobre una roca de pedra sorrenca lleugerament inclinada cap a ponent. En ambdós casos les restes estan constituïdes per una regata circular incisa a la roca mare i una altra rectilínia que divideix el cercle diametralment i es prolonga, en pendent, fins a l’extrem de la roca, on hi ha excavat un encaix o cassoleta. Aquestes marques acanalades actuaven com a recollidors de l’oli que, per l’acció de la calor del foc, es destil·lava de les teies de ginebre contingudes dins d’un bidó.