Forn d'obra del Verdaguer
Santa Maria d'Oló

Prop de la masia del Verdaguer, al sector nord-est del terme municipal
    Carretera de servei paral·lela a l'Eix Transversal (BP-4313), al km. 16,6 camí sud 100 m

En ruïnes
    Jordi Piñero Subirana

Forn d'obra o teuleria emplaçat uns 100 m al nord/nord-est de la masia del Verdaguer. Es troba força arruïnat i envaït per la vegetació. El forn, que segueix la tipologia habitual, consisteix en una construcció de pedra en forma de planta quadrada i emplaçada en un terreny amb pendent. Està dividit en dos nivells. A la part inferior hi ha la fogaina, que és una cambra semi-soterrada, habitualment coberta per una sèrie d'arcs transversals o bé amb volta. Aquí és on s'hi introduïa la llenya que donava combustió al forn. El mur davanter, encarat cap a llevant, es troba tapat per la vegetació i no s'hi pot veure la boca del forn. La part superior, on hi havia la cambra de cocció, es conserva molt parcialment. Fa molt temps que aquest forn ja es troba fora de funcionament.