Forn de can Rovira
Polinyà

Parc de Marta Mata donant a la ronda de Salvador Allende
    Al límit de ponent del terme municipal

Ainhoa Pancorbo Picó

Forn terrisser de prop de 3,1 x 4,6 m excavat a l'argila i format a partir de vuit arcades fetes amb rajols. L'entrada es fa des del sud-est on de nou es troben dues arcades que constitueixen les dues boques del forn, que es troba delimitat per quatre parets fetes amb còdols lligats amb morter de calç. Les parets interiors han estat arrebossades amb ciment. Es desconeix el moment de la troballa d'aquest forn ni qui ni com es va adequar per la visita, tot i que apareix ja esmentat en el pla d'ordenació d'aquest sector, redactat l'any 2005.

La seva localització en aquest indret proper a can Rovira i can Querol fa pensar que aquest pogués ser el centre de producció de maons, rajoles i teules per a l'ampliació d'aquestes masies.

Els forns d'obra servien per a confeccionar materials de construcció, bàsicament maons i teules. El procés d'elaboració d'aquests materials era totalment manual: primer s'anava a buscar la primera matèria a un torrent proper. Posteriorment, es garbellava la terra per a netejar-la d'impureses i tot seguit es col·locava a unes basses per extreure'n el fang. L'aigua necessària per a mullar l'obra i fer-ne argila s'obtenia del torrent proper. La llenya per coure l'argila provenia del bosc de l'entorn del forn.