Forn de calç de l’Alzinosa
Olvan

Emplaçament
    A peu de la pista que de la casa de l’Alzinosa porta a Cal Barbut. Prop del trencall que també porta en direcció a la casa del Coll d’Olvan.

42.073586817819
    1.9111253961616
    409926
    4658520
    08144 - 229
    les estructures estan molt cobertes de vegetació i deteriorades.
    08143A006000090000BP
    Sara Simon Vilardaga

Les restes del forn de calç es troben molt cobertes de vegetació, arbustos i arbres que dificulten una bona visió de les restes conservades. L’estructura està bastida arrambada a un marge, mostra planta rectangular i murs fets a partir de grans blocs de pedra tallada. Tot i la vegetació, sobretot esbarzers es pot distingir un gran sot permet identificar l’espai interior del forn. Sembla que pel costat de ponent hi hauria l’accés a la cambra de combustió.

Autoria de les imatges: Sara Simon, 2021.

El forn hauria estat utilitzat per la cuita de calç per fer front a obres d’ampliació o reforma de la masia de l’Alzinosa, situada a uns 450 metres de distància en línia recta.