Font Xica
Granera

Carrer Nou - Barri de Baix
    Al bell mig del carrer Nou, davant de la casa de cal Bellmunt

Ajuntament de Granera
    Adriana Geladó Prat

Font aïllada situada al bell mig del carrer Nou, a la banda de tramuntana del mateix. Es tracta d'una font de mina formada per un dipósit rectangular de grans dimensions, inserit en un marge del terreny. Està bastit en pedra de diverses mides disposada de manera regular. La font pròpiament dita està ubicada a la part inferior del mur de migdia del dipòsit. Consta d'una obertura rectangular amb l'interior revestit i una aixeta metàl·lica de botó. En el revestiment hi ha gravada una data il·legible. L'aigua cau dins d'una pica rectangular excavada al subsòl, que està oberta per la banda de llevant i connectada a una canalització que marxa en direcció al carrer. Al costat de l'obertura es conserva una frontissa de ferro que corresponia a un antiga portella de tancament actualment despareguda.

GARCIA-PEY, Enric (2004). Granera. Recull toponomàstic. Barcelona: Generalitat de Catalunya, Institut Cartogràfic de Catalunya, p. 90. GENESCÀ, Pere (2017). Taula actualització i ampliació inventari fonts a Catalunya. [Inèdit]. "Granerí,saps on és?". La Granària, 40, 2016, p. 35. "Granerí,saps on és?". La Granària, 41, 2016, p. 34. Http://granera.cat/ [Consulta: 22-04-2019]. Http://moianes.net/ [Consulta: 22-04-2019].