Font Sagrera
Cabrils

Pl. de la Font Sagrera; per damunt el Torrent Roig i en un extrem del Pas de la Font Sagrera.

Ajuntament de Cabrils. C. Domènech Carles, 1
    Jordi Montlló Bolart

Font que recull l'aigua de manantial. Construcció d'obra amb volta de maó pla. Parets laterals i façana arrebossades. Interior també arrebossat. Sistema d'extracció de l'aigua per bombeig a través d'un volant de ferro. A principis del segle XX, el sistema de bombeig d'aigua es feia movent una palanca de dreta a esquerra. Brollador de ferro i pica de pedra. Sis rajoles valencianes col·locades en dues fileres paral·leles porten l'escut de Cabrils i el nom de la font "Font Sagrera".

Sistema inutilitzat momentàniament per decisió municipal al ser un any de molta sequera.

L'enjardiament de la zona es va inaugurar l'11 de setembre de l'any 1984. L'aigua sobrera anava a un safareig públic, avui desaparegut, que s'utilitzava per rentar la roba.

GALBANY; Jordi (1984) Remembrança de la nostra vella font Sagrera. A Butlletí d'Informació municipal, núm. 4, desembre de 1984. Cabrils, pàg. 8.