Font Major
Els Prats de Rei

Sota les porxades de la Plaça Major de la Vila.

XXI
    Ajuntament dels Prats de Rei. Plaça Major, 1 (08281 Els Prats de Rei)
    Jordina Sales Carbonell

Es tracta d'una font amb quatre aixetes o boques construïda l'any 2014 i ubicada sota la porxada de la Plaça Major de la vila dels Prats de Rei. Disposa d'un gran abeurador fet amb blocs de pedra molt ben escairats i a la paret s'hi ha disposat un gran mural ceràmic, també emmarcat per blocs de pedra escairats, amb el plànol de la vila i del seu terme municipal, i els principals punts d'interès històrico-turístics.
    Aquesta font es va construir en el marc d'una sèrie de reformes de millora dels serveis i de la via pública que es van executar a Prats de Rei principalment entre els anys 2012-2013.

Els orígens d'aquesta font tant recent, construïda l'any 2014, cal cercar-los en una petita font sense cap interès artístic que hi havia emplaçada fins l'any 2014 uns pocs metres més enllà d'on s'ha construït l'actual, tocant gairebé al carrer Isidre Forn. Antigament, entre després de la Guerra Civil i fins finals dels anys 60', al frontal que ocupa la font actual s'hi ubicaven una sèrie de petits i austers comerços d'aviram i carnisseria típics de la postguerra.