Font dels Frares
Òdena

A peu del camí de can Brunet al pla de Servitge
    Zona nord-oriental del terme

Josep-Vicenç Mestre i Casanova

Font de raig situada a peu del Camí de Cal Brunet al Pla de Servitge; brolla a peu d'un corriol que circula per la Rompuda i conflueix més avall amb el torrent de Cal Brunet.
    Es coneguda amb aquest nom ja que estava dins la propietat de can Brunet, família que tenia dos fills escolapis. Era molt habitual veure als religiosos i a companys seus fent excursions per la zona de la font.

La Font dels Frares va ser traslladada fa pocs anys a la part superior del camí i està presidida per una pedra triangular on apareix una creu i les inicials P. E. (Pares Escolapis). De fet, aquest és el motiu de nom de la font, en estar situada dins la finca del mas Brunet que fins fa pocs anys havia estat propietat dels Escolapis. Ramon Casanovas Brunet i Maria Perramon Oliveras, van tenir dos fills, ambdos escolapis, el gran es deia Jaume i el petit Ignasi (el dia 16 de setembre de l'any 1936 va morir assassinat a Òdena, en el lloc anomenat la Creueta, prop de la finca de Can Brunet).

MESTRE CASANOVA, Josep-Vicenç (1993): "Col·leccionable les nostres fonts", Butlletí d'Informació Municipal, Ajuntament d'Òdena, Òdena