Font del Vilar
L'Esquirol

El Vilar (Sant Bartomeu Sesgorgues)
    A les proximitats de la masia del Vilar, a l'entorn del Gorg dels Dimonis.

Regular
    Durant la visita es va observar que la font havia estat utilitzada per a netejar maquinària amb abocament de gasoil.
    Catàleg de béns a protegir POUM 2007, F40. Bé d'interès.
    08254A002000050000KY
    Virgínia Cepero González

La font del Vilar es troba al peu d'un espadat, a les proximitats de la masia del Vilar, a l'entorn del Gorg dels Dimonis.
    És una font d'obra, coberta per una ampla volta, per on hi passa el límit del terme de Tavertet. A l'exterior, sobre la llinda de la portella de la font, hi ha inscrit "MDCCHSXXII" (any 1700), amb una creu al mig.

PARÉS i GANYET, Q. (1976) La Despoblació rural i les masies del Collsacabra: seguit de divisió de la comarca en zones relació de cases de pagès i altres dades. Barcelona: Fundació Salvador Vives Casajuana, p. 183.
    VINYETA i LEYES, R. (1956) Les Gorgues: Collsacabra occidental. Guia monogràfica. Barcelona: Publicacions de la Fundació Massot Palmés, p. 100.