Font del Soler
Castellnou de Bages

Sud de Castellnou de Bages
    A uns 175 metres al sud oest del Soler

Està quedant coberta per la vegetació.
    Marta Lloret Blackburn

Font que consta d'una construcció de tres murs de maçoneria que la cobreixen, quedant el frontal obert. Els murs es troben coberts amb una volta de punt rodó que conforma una entrada emmarcada amb carreus regulars de pedra. A l'interior, un senzill brollador metàl·lic surt de la paret, per on cau un raig continu directament al terra, que fa que l'accés a la font estigui inundat. La vegetació l'ha cobert per complet, excepte a la part frontal, que es troba parcialment tapada. Alhora, sembla que a pocs metres d'aquesta font hi ha uns safarejos, que han quedat totalment coberts de vegetació i no s'hi pot accedir. A causa de la frondositat de la vegetació que l'envolta, que ve marcada per l'aigua de la font, constitueix l'hàbitat d'espècies com la salamandra (Salamandra salamandra) i l'esquirol (Sciurus vulgaris).