Font del Gaig
Sant Quirze de Besora

Font i torrent del Gaig
    Emplaçament
    A la Quintanada de la Coromina. Des de l'estació de tren hi ha una petita pista que puja paral·lela al torrent del Gaig i remuntar uns 180 m. La font és el seu origen.
    598

42.105471264193
    2.2197559092169
    435489
    4661781
    08237 - 174
    Regular
    Zona molt embrossada i coberta de vegetació que en fa difícil el seu accés. Actualment la font està situada dins uns terrenys de pastura de manera que l'espai està tancat.
    08237A003000100000BH
    Pere Cascante i Torrella

Es tracta d'una font situada en un paratge enclotat a l'oest de les Quintanades de la Coromina i a sota d'un pollancre i un roure. El seu accés és difícil ja que els terrenys on es situa estan utilitzats com a pastures de bestiar i el seu àmbit està tancat. El seu origen és un petit torrent que desemboca al riu Ter al costat de l'estació del ferrocarril i fàbrica de Can Trinxet. Consta d'un mur construït amb obra ceràmica arrebossada des del qual en surt el broc. Al seu costat hi ha dos bancs d'obra per a poder-hi seure. Damunt seu hi ha un rètol metàl·lic on hi ha el nom de la font i l'any 1993 escrit amb tatxes de llautó. Font molt coneguda que caldria condicionar.

La informació de la font ha estat facilitada per Josep Masnou al que ens ha acompanyat en cadascuna d'elles. Caldria condicionar-la i integrar-la a l'itinerari de les fonts urbanes de Sant Quirze de Besora ja que es troba molt a prop del nucli urbà i hauríem de considerar-la d'interès històric i popular.

Poc en sabem d'aquesta font que va serf molt popular pels habitants de Sant Quirze.

AJUNTAMENT DE SANT QUIRZE DE BESORA. Programa de la festa Major de 2019