Font del Forn
Rajadell

El Forn de Santa Llúcia.
    A 300m a l'E. del Mas de Forn. Seguir el camí des del barri dels Molins al E.

F. Xavier Menéndez. OPC 2017-21

Forn obrada. Amb diverses estructures de pedra i murs de contenció, incloent una mena de taula-banc, amb una gran llosa. També hi ha una petita bassa, que s'omple en èpoques de l'any. Actualment (hivern 2018) es filtra un petit rajolí d'aigua en una obertura de la roca, que desemboca en una petita pica. Al costat dret de la surgència, hi ha una petita bauma.

Senyalitzada per l'ajuntament. L'entorn es boscós. S'accedeix per un sender indicat des dels roures de la Font del Forn (fitxa 165). El nom prové del Mas del Forn i del fet que aquesta font formava part d'aquesta finca. El mas del Forn es troba a uns 300m sortint del barri dels Molins en direcció a Manresa. El topónim es deu a que al Mas hi va haver, a finals del segle XVI, i durant 25 anys, un forn de vidre. Hi van arribar a treballar una vintena de persones, entre idriers, llenyataires, traginers i altres.