Font del Bac
Santa Maria d'Oló

Sector nord-oest del terme municipal
    Emplaçament
    Ctra. BP-4313 al km. 22,1 camí E fins riera. Seguir camí riba est 800 m, 200 m per camp i pujar 50 m
    383

41.88147
    2.00937
    417806
    4637090
    08258-394
    1930
    08258A001000180000AS
    Jordi Piñero Subirana

Font emplaçada en un petit replà d'un coster (la Baga de la Vall) que s'aixeca sobre el pla de Jeremies, en el context de la gran vall de la riera Gavarresa. La font s'ha adequat amb un parapet de pedra que té la inscripció "PP 1930" i del qual surt el brollador, que raja aigua abundant. Al costat hi ha un altre brollador amb una aixeta. L'entorn s'ha condicionat també amb una taula quadrada i bancs de pedra.
    En aquest sector hi ha la masia de la Vall, ja en terme d'Avinyó, que era propietat de la família Pont. Probablement la inscripció PP fa referència a algun membre d'aquesta família que el 1930 va fer l'arranjament de la font. Aquest indret era molt freqüentat, tant per la gent d'Avinyó com pels d'Oló. Fins no fa gaires any, els caçadors d'Oló hi solien fer trobades habitualment.

Informació facilitada per Josep Canamasas Güell