Font de Múnia
Santa Maria de Miralles

Camí de la font proper als horts de la Múnia. Prop de la carretera antiga a La Llacuna.

cobert de vegetació zona del safareig i banc de pedra
    NNSS Ajuntament 2002
    Lluís Rius i Font, OPC Diputació de Barcelona

Font situada al marge del camí de la Font , molt proper al nucli de cases de la Múnia, en una zona enclotada, protegida per un mur de pedra amb estructura de banc i safareig. Font de brollador simple de metall i pica de pedra a terra. Les aigües alimenten un safareig, avui en desús però ben conservat, amb lloses reclinades per rentar la roba. El safareig fa de bassa per regar als horts, actualment en producció. A la part del camí que va a l'horta observem dues estructures de pedra, semicirculars, que antigament feien de distribuïdor de l'aigua. En la part d'entrada del camí de la font hi ha una banc de pedra, antigament cobert per una gelosia , un espai romantic per les parelles d'enamorats.

El camí d'accés al safareig es tallat per una tanca de fusta. la Múnia podria ser un topònim àrab