Font de l'Hort del Bosc
Monistrol de Calders

  Moianès
  al sud, sud-oest de la masia el Bosc, a l'extrem sud-oest de la Quintana de la Font.
  596

  Coordenades:

  41.75229
  2.00027
  416884
  4622757
  Número de fitxa
  08128 - 234
  Patrimoni immoble
  Tipologia
  Element arquitectònic
  Contemporani
  Popular
  Segle
  XIX-XX
  Estat de conservació
  Bo
  Protecció
  Inexistent
  Accés
  Fàcil
  Sense ús
  Titularitat
  Privada
  08127A005001850000EU
  Autoria de la fitxa
  Sara Simon Vilardaga

  Es tracta d'una font formada per una estructura de planta rectangular, bastida en murs de pedra que acull el dipòsit de la font, en el frontal s'identifica la traça d'un arc de mig punt, tapiat amb maó massís, a la part baixa del qual hi ha la sortida de l'aigua. A la part del davant de la font, en un lateral, també hi ha un mur de pedra que actua de mur de contenció del terreny i a la vegada compta amb un mur baix també de pedra com a banc per seure.

  Al costat mateix hi ha un petit edifici, de planta rectangular i coberta a dos vessants. Tot es troba ubicat al peu d'un camí.
  Autor de les imatges: Gustau Erill Pinyot.

  -ERILL I PINYOT, G.; GUAL I PURTÍ, J.; MANENT I ORISTRELL, Ll. (2006): Monistrol de Calders. El poble dels pagesos enginyers. Ajuntament de Monistrol de Calders, Diputació de Barcelona i Consorci per la promoció dels municipis del Moianès.
  -PERARNAU I LLORENS, J.; PIÑERO I SUBIRANA, J. (1993): Monistrol de Calders. La seva història i el seu patrimoni. Ajuntament de Monistrol de Calders, Diputació de Barcelona i Consorci per la promoció dels municipis del Moianès.