Font de la Pineda
Bigues i Riells del Fai

Al camí antic de la Madella, sota l'edifici amb el mateix nom i arran de la riera.
    Al camí antic de la Madella, sota el restaurant la Pineda i arran de la riera.

Josep Cruells Castellet

Font molt antropitzada per una zona lúdica amb taulae pedra, escales amb la seva barana, etc. L'aigua brolla per una canalització de ferro i s'acumula en un abeurador.

Conté un arbre monumental, i una mola de molí reaprofitada per taula.

A la dècada dels anys cinquanta, era el punt de partida de l'Aplec de Sant Miquel del Fai. Any rera any, gent de tot el Vallès es trobava a la font el dilluns de la segona Pasqua per iniciar el camí cap a Sant Miquel. La gent aprofitava per a refrescar-s'hi i per canviar-se el calçat.
    Les seves aigües eren l'abeurador dels ramats transhumans que baixaven pel camí de Sant Miquel, provinents de les terres pirinenques amb destinació als mercats del Pla de Barcelona. Els veïns més propers l'utilitzaven per rentar-hi els productes del camp i com a sistema de refrigeració. (Fonts: passat i present. Ajuntament de Bigues i Riells.)

ALEMANY I QUINTANA, MARCEL (coord). Fonts Passat i Present. Ajuntament de Bigues i Riells.