Font de la Gota
Les Masies de Roda

Península de Salou, 08510.
    Al mig del terme, al extrem nord-occidental de la península de Salou.

Dolent
    La font es troba coberta de vegetació que dificulta la seva localització. Així mateix, la pica que la conforma està plena de sediments i amb la seva estructura molt debilitada per l'humitat.
    ZEP (POUM, DOGC 5163 de 1/7/2008)
    Jacob Casquete Rodríguez

Font natural obrada disposada en un vessant de l'extrem septentrional de la península de Salou, en una zona ombrívola i opaca. Aquesta es troba en una petita entrada rocosa a mode de balma d'on regalima l'aigua que cau gota a gota sobre una petita pica de planta rectangular i secció còncava, bastit de pedra i morter de calç. Actualment, la pica està plena d'arrels i sediments que fan que el seu estat de conservació sigui dolent.

ZEP Zona d'especial interès del patrimoni ecològic i paisatgístic (art. 138 de les Normes Urbanístiques, POUM Les Masies de Roda 2008).

Encara que no es tenen notícies històriques de l'element, hom pot veure que el topònim que presenta prové de la forma en la que s'omple la pica d'on es recull l'aigua.