Font de Cervera
Els Prats de Rei

Passeig Josep Maria Llobet s/n
    A l'extrem oest del nucli urbà de la vila de Prats, al costat del torrent de l'Aigua.

Ajuntament dels Prats de Rei. Plaça Major, 1 (08281 Els Prats de Rei)
    Jordina Sales Carbonell

Ubicada a l'extrem sudoest del nucli urbà, s'ubica una font protegida per una estructura construïda durant la segona meitat del segle XIX, tot i que a la seva façana hi ha una cartel·la amb la inscripció 'AÑO 1900' que molt probablement sigui posterior . Es tracta d'una petita edificació de planta rectangular, feta amb paraments de pedra de grans blocs escairats a la façana principal. Té coberta a dues aigües molt inclinada. Disposa actualment de dues aixetes de sortida de l'aigua i d'una gran roda per bombejar manualment l'aigua. Als seus voltants immediats s'hi localitza un jaciment arqueològic ibero-romà.

En el context d'una sèrie de reformes higièniques i sanitàries engegades arreu dels nuclis de població del país entre finals del segle XIX i inicis del XX, la major part dels municipis de Catalunya van emprendre infraestructures per canalitzar l'aigua i van promoure la construcció de fonts públiques com a complement als vells pous comunals. D'aquesta manera, i davant l'augment demogràfic, es garantien l'abastiment i la salubritat. A Els Prats de Rei, durant la segona meitat del segle XIX es van construir dues fonts monumentals: la font del Raval i la font de Cervera.