Font de Can Torres
Abrera

Carrer de l'estrella, Les Carpes - 08630 Abrera.
    Al costat dret del torrent entre l'urbanització de les Carpes i la masia de Can Torres.

José Monner Mercader. Camí Vell de Sant Esteve. Martorell
    ArqueoCat SL - Natàlia Salazar

Mina amb un gran frontal de pedra, de construcció possiblement molt antiga, que presenta una obertura d'uns 0,80 m d'alçada a la part inferior dreta. Al peu del frontal hi ha una bassa de construcció actual. Està situada dins d'un hort envoltat de canyissar, a prop de la masia del mateix nom.

L'any 1626 la masia de Can Torres és esmentada al capbreu de Josep Despalau de Relat. Surt també mencionada l'any 1751 al capbreu del Marquès de Vilafranca. Salvador Torras, d'Abrera, confessava la "domum vocata la Casa den Torras", també dita la Masoveria.

ARGELAGA SERVEIS AMBIENTALS SL (2006): Estudi de l'estat de les fonts naturals del municipi d'Abrera. Inèdit.
    VIVES, Miquel (en fase d'elaboració): "L'evolució històrica de la xarxa viària entre el Llobregat i el Foix. Des de l'època dels romans fins al tercer decenni del segle XX". Tesi doctoral inèdita.