Fons fotogràfic municipal
Perafita

C. Major, 4.Nucli urbà de Perafita. Perafita

Fons d'imatges
    Ajuntament de Perafita. c. Major, 19. 08589. Perafita
    Jordi Compte i Marta Homs

El fons fotogràfic municipal es troba situat a la biblioteca, ubicada a l'ajuntament vell. Es tracta d'un fons d'unes 800 fotografies, aproximadament, cedides per diversos veïns del municipi, amb una cronologia que va des de l'any 1900 fins a l'actualitat. Les fotografies, totes en format paper, es troben ordenades i classificades en àlbums fotogràfics on a cadascuna hi consta l'any i el tema de l'esdeveniment. Consta de 4 àlbums de fotografies classificades: el primer àlbum va des de l'any 1900 al 1955 i les fotografies són en blanc i negre; el segon àlbum va del 1950 al 1975 i la majoria de fotografies també són en blanc i negre; i el tercer àlbum va de l'any 1970 al 1999 amb fotografies de color. Hi ha un últim àlbum que recull les fotografies més recents, des de l'any 2000 a l'actualitat. La temàtica de les fotografies és molt variada. Així podem trobar alguna postal de principi del segle XX, i fotografies d'edificis, jovent, festes (reis, caramelles, la Candalera, festa Major, processons, equips de futbol, retrats familiars, treball a les masies i al camp (segar, pallers, matança del porc), vistes del poble, curses de cavalls, inauguracions, aplecs, dinars populars, etc.

La majoria de les fotografies han estat cedides per Lluís Picas i Ramon Casals.
    Les dues imatges s'han extet del fons fotogràfic municipal.