Fons documental de Tavèrnoles a l'Arxiu i Biblioteca Episcopal de Vic
Tavèrnoles

XIII-XX
    Legal i física
    Llei 10/2001,de 13 de juliol, d'arxius i documents
    Bisbat de Vic
    Virgínia Cepero González

A l'Arxiu i Biblioteca Episcopal de Vic s'hi conserven un gran nombre de documents que fan referència a Tavèrnoles. Hi ha documents en paper, pergamí i lligall, amb una àmplia cronologia, des del segle XI al segle XX. Els documents de Tavèrnoles es troben inventariats i classificats en les diferents seccions: - Mensa Episcopal - Arxius Parroquials - Capítol de Vic - Comunitat beneficiats - Notarials Entre aquesta documentació destaca la del compte del culte de les parròquies de Sant Esteve de Tavèrnoles i Sant Pere de Savassona, a la Mensa Episcopal; l'Arxiu parroquial de Sant Esteve de Tavèrnoles, a la secció d'Arxius Parroquials; la documentació procedent i/o referent a les masies del Roquet, del Pujol i d'altres, a l'Arxiu Capitular de Vic; el Llibre de la Concòrdia de Casadevall de Savassona, a l'Arxiu del Capbreu, dins la secció de Comunitat beneficiats. Tanmateix, es custodia la documentació antiga generada per la cúria del castell de Savassona i les cúries particulars dels termes sota jurisdicció dels Savassona, al fons de l'Arxiu de la Cúria Fumada, dins la secció de Notarials.