Fons documental de Dosrius a la Biblioteca de Catalunya
Dosrius

Biblioteca de Catalunya - Carrer de l'Hospital, 56 - Barcelona
    Arxiu Històric de la Biblioteca de Catalunya, al mateix edifici

XIV-XVI
    Biblioteca de Catalunya
    Adriana Geladó Prat

Conjunt de set pergamins dipositats a la Biblioteca de Catalunya i relacionats amb la població de Dosrius. Estan datats en els anys 1305, 1315, 1401, 1576 i 1591 i fan referència a un compromís per un mas, un capbreu del terme de Dosrius, un censal mort de Sant Andreu del Far, dues dots i uns capítols matrimonials de la família Batlle de Dosrius i una reclamació pel castell de Torelló. Aquests documents estan escrits en llatí i presenten un bon estat de conservació en general, tot i que amb alguns petits estrips laterals.

Les imatges estan extretes de l'espai web de la Biblioteca de Catalunya.

Font: Documents originals de la Biblioteca de Catalunya (Perg.295, Reg. 12709; Perg. 75, Reg. 696; Perg. 393, Reg. 19620; Perg. 166, Reg. 17508; Perg. 229, Reg. 18057; Perg. 310, Reg. 20947; Perg. 94, Reg. 15837). Http://www.bnc.cat/pergamins/ [Consulta: 15-05-2018].