Fons d'imatges històriques de Castellbisbal
Castellbisbal

  Vallès Occidental
  Terme de Castellbisbal (08755 Castellbisbal)
  Emplaçament
  Arxiu de l'Ajuntament de Castellbisbal. Avda. Pau Casals, 9 (08755 Castellbisbal)

  Coordenades:

  41.47644
  1.98284
  415074
  4592148
  Número de fitxa
  08054-18
  Patrimoni documental
  Tipologia
  Fons d'imatges
  Contemporani
  Popular
  Segle
  XX
  Estat de conservació
  Bo
  Protecció
  Física
  Accés
  Fàcil
  Científic
  Titularitat
  Pública
  Ajuntament de Castellbisbal. Avda. Pau Casals, 9 (08755 Castellbisbal)
  Autoria de la fitxa
  Raquel Valdenebro Manrique

  Fons de fotografies històriques de Castellbisbal. La col·lecció està formada per còpies i negatius de fotografies que recullen imatges de diversa temàtica relacionades amb el terme de Castellbisbal: celebracions religioses, imatges familiars, edificis, festivitats, església parroquial etc. En total es tracta de dues capses, de 79 i 59 fotografies cadascuna i un nombre indefinit de negatius. La datació de la col·lecció oscil·la entre el 1905 i el 1970. A més, la col·lecció inclou una capsa amb un total de 139 fotografies procedents de la col·lecció fotogràfica Can Coromines (1968-1983) que recull diferents panoràmiques sobre la finca de Can Coromines.

  L'arxiu municipal es troba actualment en procés de catalogació i s'espera en els propers anys arribar a inventariar el fons i identificar les imatges.

  L'origen del fons és desconegut, però tot indica que es tracta de còpies, reproduccions i negatius fets dels originals, que haurien estat realitzats al llarg de la dècada de 1990 durant les recollides d'imatges realitzades pel Museu de la Pagesia. Al llarg de diversos anys, els responsables de l'arxiu van realitzar diverses crides populars per tal de que els particulars aportessin fotografies històriques amb l'objectiu d'organitzar exposicions culturals. Les fotografies no formaven cap col·lecció específica excepció del gruix de fotografies procedents de Can Coromines - sinó que formaven petits reculls familiars d'imatges. En l'actualitat es desconeix la identitat i la propietat de les fotografies.