Fita de Sant Marc
Santa Eugènia de Berga

Sant Marc
    Capella de Sant Marc. 08507 Santa Eugènia de Berga.

Ajuntament de Santa Eugènia. Plaça Major, n.1. 08507 Santa Eugènia de Berga.
    Anna M. Gómez Bach

La fita té una amplada de 35 cm, una alçada aproximadament de 40 cm i una gruix de 24 cm. No presenta cap tipus d'inscripció ni data. La peça està situada sobre el Pla de Sant Marc, al costat de l'església o capella del mateix nom.

La fita, vigent en l'actualitat, limita els termes municipals de Sta Eugènia i Calldetenes. La reivindicació de l'espai de Sant Marc per part d'ambdós municipis és ben present en la població. En aquest indret, documentat ja al segle XVI es va construir el santuari dedicat a Sant Marc. Per la seva privilegiada situació geogràfica, aquest ha esdevingut un lloc de reunió pels habitants del poble.