Finestra de Cal Massana
Esparreguera

Renaixement
    XV-XVI
    BCIL, POUM d'Esparreguera 2004, article 165.
    ArqueoCat SL- Josefa Huertas i Natalia Salazar

Finestra emmarcada per un arc de pedra amb una decoració floral al centre. L'arc està rematat al seu vèrtex per una pinya i als extrems per uns caps esculturats. La llinda és de forma còncava i als costats inferiors presenta unes columnetes en relleu, encara que mot deteriorades. Estilísticament es pot dir que en conjunt es tracta d'una decoració de transició entre el gòtic i el renaixement.

Sembla ser que aquesta finestra pertanyia a la casa noble del notaris de la família Monturiol.

BACHS, E.; RUIZ DE MENDOZA, E. (1983): " Cal Massana". Baix Llobregat, Esparreguera. Inventari del Patrimoni Arquitectònic. MORAN, J.; PLADEVALL, A.; RIERA, S. (1982): Gran Geografia Comarcal de Catalunya. Fundació enciclopèdia catalana. Vol. VIII. El Barcelonès i el Baix Llobregat, Barcelona, pp.405.