Finca de Can Garí
Argentona

Camí del Cros, al marge dret de la Riera

Bapago Limited
    Anna Soteras i March / ACTIUM

Finca de gran extensió, situada al marge dret de la riera d'Argentona, al sud del terme municipal. A dins hi podem trobar els edificis modernistes de Can Garí i la seva masoveria i, de resultes d'una modificació dels seus límits, l'ermita de Sant Miquel del Cros, i Can Patet. La finca es troba envoltada en el perímetre que correspon al Camí del Cros amb una tanca d'obra i ferro forjat, d'estil modernista, amb elements de remat destacats, amb acabats de ceràmica vidriada i un treball acurat amb maó massís i forja. Cal ressaltar la qualitat dels jardins de la finca, realitzats per l'arquitecte Rubió i Tudurí, que combina zones de descans i zones de passeig, amb presència d'estanys i zones humides, decorats amb escultures de l'època.