La festa major de Sant Quirze es va començar a celebrar a principi del segle XVII, probablement recollint una tradició anterior lligada al veïnat de Capaspre. Era organitzada pels massips, que feien ballades en què venien músics contractats. S'hi feia un ofici i una processó dels Sants Patrons, encara situats al Capaspre. Durant la segona meitat del segle XVII es documenta una festa molt completa, vinculada a l'arribada de les relíquies del Sant. L'any 1669 ja hi ha una parella de gegants i l'any següent cavallets.
Al segle XVIII la guerra desmunta la simbologia que havia tingut la festa, atès que depenien de l’organització civil. Així i tot, es manté la processó i l'ofici de Sant Quirze. Amb l'arribada del segle XX, es fa un ofici de matinada a la capella de Sant Quirze i Santa Julita, denominat "de la secretària". Hi assisteixen els funcionaris municipals i la secretària de l'Ajuntament de Calella. Després segueix l'ofici a la parròquia, amb
seguici de gegants entre mig.
Passada la guerra, la festa major arriba com a "festa major petita". Amb l'arribada del primer govern democràtic, s'afegeixen els sopars al carrer a la vigília de Sant Quirze.