Festa del Corpus
Cabrils

Cabrils

Jordi Montlló Bolart

Festa de la diada de Corpus que es realitza el diumenge més proper al Corpus. Es fa la processó, a partir de les 19'30 h, pels següents carrers: sortint de l'església, carrer del Castell, c. Mestra Rosell, c. Emília Carles, Torrent Roig, c. Domènech Carles, c. Mestre J. Jambert i un altre cop a la plaça de l'església. Al final es fa el ball dels Gegants.
    Es fan catifes de flors davant l'església (feta per la parròquia), a la plaça de l'església (veïns), c. Mestra Rosell (joves), c. Emília Carles (veïns), a la plaça de la bodega, c. Emília Carles (veïns), c. Domènech Carles (La Concòrdia) i c. Mestre Jambert (escoles).
    La processó l'encapçala el capellà, al darrera els nens que han fet la Primera Comunió amb el seu vestit i després la Custòdia, sota tàlam portat per quatre homes.
    Les catifes es preparen dies abans, tallant les flors, amb tots el voluntaris que vulguin, molts jubilats. El mateix dia des de les 6 de la matinada es comencen a instal·lar en el carrer.

Ens han explicat que quan la processó passa per davant la Concòrdia (on hi ha el Bar), els guàrdies demanaven silenci i respecte perquè el capellà es molestava.
    Informació de Montserrat Graupera.

Festa represa des de l'any 1995 i organitzada per voluntaris.
    També es fa una exposició de fotografies de les antigues processons. Es fa a l'Ajuntament i les fotos són un recull de les aportacions particulars.