Festa de Sant Antoni Abat
Sant Feliu de Codines

Pl. de Josep Umbert i Ventura

XVIII-XXI

La Festa de Sant Antoni Abat es celebra cada any el dia 17 de gener.

La celebració comença ben d'hora al matí amb un àpat a la plaça, amb torrades amb all i arengades. A les 11 del matí les autoritats van cap a l'església de Sant Feliu, on hi ha la missa solemne. A la sortida es beneeixen els animals i els carros a la plaça del poble, tot fent cercavila. El recorregut passa per les cases dels dos administradors de la festa. que conviden a tothom a menjar coca, figues i vi bo.

Després dels Tres Tombs, es balla la tradicional dansa de Sant Antoni o ball de la Dansa, un ball de gitanes especial per a la festivitat. La festa s'acaba amb un ball de gala al Centre Cívic la Fonteta.

La Festa de Sant Antoni Abat és també la Festa Major d'Hivern de Sant Feliu de Codines.

Està documentat que se celebrava ja l'any 1728. L'organitza el Gremi de Sant Antoni, amb la col·laboració de l'Ajuntament. Des de l'any 1982, també es fa una exhibició de doma de cavalls.