Festa de Reis
Els Prats de Rei

Al nucli urbà de la vila dels Prats de Rei.

Agrupació Cultural i Recreativa Sigarra
    Ajuntament dels Prats de Rei. Plaça Major, 1 (08281 Els Prats de Rei)
    Jordina Sales Carbonell

Aquesta festa se celebra durant la tarda-vespre de cada dia 5 de gener pels carrers de la vila de Prats de Rei. Després d'haver visitat la residència APINAS dedicada a persones amb discapacitats, la primera acció dels reis en arribar al nucli del poble és anar a adorar el naixement que hi ha a la Plaça Major en el marc del Pessebre Vivent i després fan un discurs. A continuació, la comitiva recorre tots els carrers del poble i es reparteixen els regals per les cases.

IMATGE 1: Festa dels Reis l'any 2011 (foto: anoiadiari.cat).

La festa de Reis dels Prats de Rei la organitza l'Agrupació Cultural i Recreativa Sigarra des de l'any 1974, quan va ser recuperada després de varis anys de no celebrar-se. Abans de la mecanització del transport, els reis arribaven a la vila de Prats primer amb mules i matxos, i més endavant amb cavalls. Després van començar a arribar amb cotxes als quals se'ls afegien plataformes; actualment, arriben amb vistoses carrosses.