Femer de Cal Perutxo
Argençola

Carbasí
    Situat nord del nucli de Carbasí, a l'esquerra abans de continuar el camí que porta al cementiri.

La part superior externa està coberta per vegetació i males herbes.
    Jordi Seró i Ferrer. IN SITU S.C.P.

Situada al nord del nucli de Carbasí. És una construcció semblant a una cabana de volta, ja que segueixen la mateixa tècnica constructiva. Sense paret de tancament al davant orientada a l'est. Té un forat a la volta per on es tirava el fem, el boll i palles dolentes per barrejar-ho amb aigua i excrements líquids per provocar la fermentació.

El femer és una construcció típica de la Segarra o de comarques cerealistes, hem de tenir present però, que una part de l'Anoia administrativa és més aviat segarrenca i per tant, per aquella zona, podem trobar algun femer. Normalment els femers eren construïts a prop de la masia o la casa, i era una construcció més de totes les que envoltaven la casa principal.