Fábrica de Harinas Vicente Ros SA
Martorell

Carretera de Piera, 2

Presenta cert estat de deteriorament.
    Dídac Pàmies Gual. SPAL

L'edifici és un conjunt de construccions on hi destaca la sitja de planta rectangular de set plantes d'alçada que hi ha a la part posterior de la construcció principal que és un edifici de dues naus planta rectangular i cobertes de dues vessants de teula ceràmica. L'edifici s'assenta a nivell de les vies del ferrocarril que està molt per sota del nivell del carrer. Per sobre d'aquest sobresurten dues plantes i mitja. Les dues naus tenen façanes simètriques d'obertures estretes i verticals. Els dos cossos estan coronats per una línia curvilínia. Una d'elles té la inscripció amb la data i el nom de l'empresa.

Vicenç Ros i Batllevell (1883-1970) va ser un industrial, polític i col·leccionista. Al 1910 va instal·lar un molí fariner a la cruïlla de la carretera de Piera i la N-II (actual carrer Montserrat) i una farinera més moderna l'any 1926. Va ser Alcalde de Martorell en dues ocasions (1924 -1930 i 1940 - 1951). El Museu Municipal va prendre el nom de Vicenç Ros l'any 1956 per decisió de l'Ajuntament, ja que ell en fou el creador i donant de les col·leccions de ceràmica.