Estendard
Súria

Magatzems Jorba
    Conservat en la seva caixa d'embalatge original.
    Ajuntament de Súria, C/ Ernest Solvay, 13, 08260-Súria
    ARQUEOCIÈNCIA- J.M. Huélamo
    Marta Lloret Blackburn-Antequem, S.L.

Ensenya corporativa de l'entitat "Orfeó Surienc" en la que el drap brodat penja d'una vara de fusta. La part superior, presenta forma de remat floral metàl·lic. Es fet de vellut i seda. A la cara anterior apareix, brodada, la següent anotació: "Orfeó / Surienc" sobre una senyera catalana i acompanyada a la part superior per una imatge circular amb les cases del poble i a la part inferior per una lira, mentre que a la cara posterior es llegeix el següent "Súria / Any / 1916", a sobre d'una bandera espanyola Al centre, presenta un motiu decoratiu típic modernista. Al dors de la barra, també brodada, apareix en petit la següent nota "Almacenes y Taller / JORBA / Manresa - Barcelona". D'altra banda, es conserva una cinta que acompanya l'estendard. És també del mateix estil modernista i acaba rematada en la creu de Sant Jordi. Així mateix, hi ha una fotografia de tots els membres de l'orfeó amb la dedicatòria "L'Orfeó Suriense / a son mestre / Don Domingo Quinquer". Sembla poder-se datar cap els anys 1920.

L'estendard era de la família Quinquer, els quals quan van marxar de Súria, amb destí a Caudete, el van regalar a la Biblioteca de Súria.