Estela funerària del Pvre. Ruaix
Avinyó

Avinyó
    Carretera Avinyó - Balsareny, a 10 m del pont del Torrent de la Bena

Dolent
    La creu de ferro que corona el conjunt s'ha trencat i la inscripció comença a tenir massa brutícia que fa que la pedra es comenci a exfoliar. Hi ha igualment gran quantitat de líquens que han erosionat algunes parts del text.
    Marc Cucurella Pinilla

Bloc quadrat de ciment de 50 cm d'alt x 50 cm d'ample x 40 cm de fondària. Dalt del bloc hi trobem una llosa de ciment on hi apareix una inscripció. La làpida fa 60 cm d'alt x 45 cm d'ample x 20 cm de fondària a la part de dalt i 35 cm a la part de baix. Dalt de la làpida hi trobem una creu feta amb ferro, buida per dins, marcant només els quatre creuers. En la inscripció es pot llegir: "Aquí murieron /por Dios y España /D. José Ruaix Garriga /Presbro. Y /D. J (....) Yglesias Grau /2 (4 de) Julio 1936 /(¡Pr) esente! /+ + +"