Espais enjardinats de Borgonyà
Sant Vicenç de Torelló

Colònia Borgonyà

Les espècies perdudes no s'han restituït.
    Ajuntament de Sant Vicenç de Torelló. Pl. de l'Ajuntament, 6
    Marta Lloret Blackburn

A la part residencial de la Colònia Borgonyà s'inclouen, a l'entorn dels habitatges, nombrosos parterres i espais enjardinats oberts que li dónen un aspecte típicament anglès. Els parterres davant de les cases presenten arbres aliniats, la majoria d'ells moreres, entre els que s'intercalen rosers i d'altres plantes ornamentals. Als espais entre carrers i les petites places hi ha plantades espècies arbustives retallades, seguint una influència pròpia dels jardins de tipus francès. També destaca la presència de plantes enfiladisses, en especial de la glicina del Casino.

VIVES, R. (2003). Proposta de treball per a la conservació i millora de l'ajardinament de la colònia industrial de Borgonyà. [inèdit].