Escultura d'agermanament "L'Amistat"
Vilanova del Camí

XXI
    Teresa Riba
    Ajuntament de Vilanova del Camí. Plaça del Castell, 1
    Miquel Gea Bullich

Monument obra de l'escultora igualadina Teresa Riba que fou erigit per commemorar el 10è aniversari, l'any 2002, de l'agermanament entre la població italiana de Calcinaia i Vilanova del Camí.
    Està format per un semicercle de ciment amb perfil metàl·lic que està disposat verticalment. A la base, troquel·lat en una planxa de ferro hi ha una inscripció que resa "Calcinaia - Vilanova del Camí. 10 Anys d'amistat. Setembre 1992-2002. A la part superior del semicercle, de forma centrada, hi ha una escultura de bronze que representa dos nens, un una mica més gran que l'altre, abraçats.

A la ciutat italiana agermanada, Calcinaia, s'instal·là una escultura bessona, de la mateixa autora, "L'Amistat II"