El Pinet i la Pineta
Castellnou de Bages

Local Social de Les Pinedes. Les Pinedes. Castellnou de Bages - 08251
    A tocar de la zona esportiva de Les Pinedes

Comunitat de propietaris Pinedes de Castellnou. C. Major, s/n, bústia 50. Les Pinedes de Castellnou
    Laura Llorens Travé i Jordi Tornés Bes

Capgrossos fets de paper i cola que es treuen durant les festes del barri de Les Pinedes. El Pinet, que mostra un ampli somriure, només té dues dents. Presenta les galtes pigades i els ulls esbatanats. Du una barretina al cap i, com la Pineta, la indumentària del cos se la posa el portador o la portadora, que sol ser un infant. La Pineta té les galtes rosades i pigades i du una llarga cabellera rossa, feta d'escuma.

El Pinet fou creat arran d'un concurs de dibuix per a nens i nenes del barri de Les Pinedes, el guanyador del qual fou l'Isaac Cabezón. Tots els participants contribuïren a la creació del capgròs sota la supervisió de la Núria del Puig. Ara bé, la Pineta no se sap qui la va fer; així doncs, expliquen la llegenda de què, un bon dia, el Pinet féu una passejada i tornà amb xicota.