El Margarit
Bigues i Riells del Fai

Prehistòric
    Neolític
    Les contínues reformes de la casa han afectat el jaciment.
    Jordi Montlló Bolart / Josep Cruells Castellet

Jaciment ubicat al nord de la casa del Margarit, al costat de la casa. A una fondària màxima de 25 cm aparegueren dues estructures: una fossa rectangular excavada en el terreny i orientada NW-SE longitud màxima de 73 cm i amplada de 25 cm; i una fossa ovalada de 70 x 80 cm i 17 cm de fondària. A les dues aparegueren restes de ceràmica i ossos. Hi ha material d'uns 10 vasos i quatre formes reconstruïbles.
    Materials al Museu Arqueològic Municipal de Sant Feliu de Codines. Segons J. Estarda el sílex no és de la zona.

Actualment no es constaten restes ceràmiques en superfície. El Museu de Can Xifreda de Sant Feliu de Codines conserva materials arqueològics d'aquest jaciment.

Jaciment localitzat per Joan Palou i Costa a primers de març de l'any 1971. S'efectuà una excavació de "salvament" per part de Martí Garriga i Joan Grau, sota la responsabilitat del Grup d'Estudis del Museu Arqueològic Municipal de Sant Feliu de Codines.

GILI, S.; TENAS, M. i VILA, L. (1992). Carta Arqueològica Bigues i Riells. Inventari i Documentació del Patrimoni Arqueològic i Paleontològic de Catalunya. Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Inèdit.
    DD.AA (1982). "L'arqueologia a Catalunya avui". Catàleg de l'exposició. Barcelona.
    ESTRADA, José i VILLARONGA, Leandro (1967). "La Lauro monetal y el hallazgo de Cànoves (Barcelona)". I.P.A. Monografías XXVIII, Barcelona.
    GARRIGA, Martín (1965). Actividades arqueológicas de los sanfeliuenses, a Vallés (setmanari). Granollers, 30 de gener de 1965, pàg. no consta.
    GARRIGA, Martí i altres (1979). "Nous jaciments neolítics en l'àrea de Bigues-Riells del Fai (Vallès Oriental)"; a Información Arqueológica, setembre-desembre de 1979, pp 193-202.