El Llac
L'Esquirol

Sant Martí Sescorts
    Pel camí que surt a ma esquerra del pk 10,5 de la carretera BV-522.

Catàleg de béns a protegir POUM 2007, M25. Bé d'interès local.
    Virgínia Cepero González

Masia de planta rectangular que consta de planta baixa, pis i golfes. La coberta és de teula àrab, a dues vessants, i el carener perpendicular a la façana, que es troba orientada a migdia.
    El portal és d'arc de mig punt adovellat, amb la dovella central datada amb l'any "1637".
    Les finestres són de disposició regular, de pedra treballada. A la planta baixa, s'obre una finestra lateral rectangular i un portal de factura contemporània; al primer pis, una finestra sobre el portal, amb la llinda esculturada i datada amb l'any "1651", una altra finestra esculturada i amb ampit motllurat i un finestral modern; a les golfes, dues finestretes i un porxo d'arc escarser.
    A la façana est, hi ha diverses obertures a la planta, i cinc finestres al primer pis; a la façana nord, una finestra a la planta, una balconada i dues finestres al pis i tres finestres petites a les golfes; i a la façana est, dues finestres i un portal.
    A la façana est se li adossa un cos annex d'una planta, amb coberta de terrassa
    Les mides aproximades de l'edifici són 15 m de llargada per 13 m d'amplada. Els murs són de pedra lligada amb morter de calç, arrebossats.