El Fortuny
Centelles

XVI
    Es desconeix
    BCIL (PEPCHC 4-5-1995)
    Jordi Petit Gil

Conjunt format per quatre cossos d'edificació disposats en forma de L conformant un pati. Els dos cossos principals són els que estan enfront de l'entrada. L'edifici té baixos i dos pisos. A la planta baixa hi ha tres obertures. La porta d'accés amb una llinda que té l'inscripció "Felip Fortvny 1784", a més hi ha també dues finestres, al primer pis hi ha tres finestres i la segona planta és una porxada. La coberta és de teula aràbiga a dos vessants. El coronament és de ràfecs amb colls de fusta vistos.

Tot i que està documentada ja en 1038 quan pagava cens al monestir de Sant Pere de Casserres, el mas existent llavors no és pas l'actual.
    El mas figura també al fogatge de 1515 i després de moltes reformes s'arriba al seu estat actual. Una de les reformes més importants es devia fer en 1784 que es de quan correspon el llindar de la porta.

- PLADEVALL, Antoni (1987). Centelles. Aproximació a la seva història. Ajuntament de Vic.